НОВИНИ

Фамозно изпълнение на Лионел Меси осигури минимална победа на Аржентина над Еквадор

В другите два мача от първия кръг Колумбия постигна успех със същия резултат над Венецуела, а Парагвай и Перу не си вкараха голове.

фамозно изпълнение лионел меси осигури минимална победа аржентина еквадор
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:44, 08.09.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Гол на Лионел Меси през второто полувреме даде успешно начало на националния тим на Аржентина на старта на квалификациите за Мондиал 2026 – 1:0 като домакин над Еквадор.

Шампионите от Катар 2022 доминираха в огромна част от мача над тима на Еквадор, но владеенето на топката пресата не им помагаха по никакъв начин да стигнат до гол. Но в 77-ата минута капитанът Лионел Меси отбеляза единственото попадение от свободен удар.

"Играхме срещу страхотен отбор с много добри индивидуалности, физически отлично подготвени. Всички искат да бият Аржентина по принцип, а сега още повече, тъй като сме и световни първенци. Но не трябва да се успокояваме, защото имаме да подобряваме играта си. Обективно погледнато, ние трябва да се класираме за следващото световно. Сега трябва да се насладим на успеха и да гледаме напред", заяви Меси след края на мача.

Попадението на Меси също така го изравни с добрия му приятел от времената в Барселона – уругваецът Луис Суарес като реализатор номер 1 за всички времена в южноамериканските квалификации с 29 попадения.

Повече от 83 хиляди души дойдоха на "Естадио Монументал", а преди попадението на Меси те видяха как техните любимци удрят гредата, а Еквадор получава няколко много добри възможности да завърши контраатака. Гостите бяха заложили на защита от пет души в линия, водена от Мойсес Кайседо, и така изолираха максимално Меси да не се доближава до вратата им. Но фаулът 13 минути преди последната съдийска свирка беше достатъчен да определи победителя в срещата. Вратарят Ернан Халиндес не помръдна, когато ударът на Меси от границата на наказателното поле се плъсна в мрежата, близо до лявата греда.

Селекционерът Лионел Скалони, който в деня на мача отбеляза пет години на поста, представи изненадващ стартов състав. Той остави на пейката Анхел ди Мария и пусна Нико Гонсалес като титуляр, а Лаутаро Мартинес излезе на върха на атаката вместо очаквания Хулиан Алварес.

По-рано Колумбия победи Венецуела с 1:0 с глава на Рафаел Сантос Боре в 46-ата минута, нанесъл изстрела след центриране на Джон Ариас. Иначе колумбийците имаха късмет, че преди почивката не допуснаха гол от контраатака на Саломон Рондон и Хеферсон Саварино. След почивката пък Луис Диас и Хуан Куадрадо можеха да удвоят преднината им.

Парагвай и Перу завършиха наравно 0:0 като домакините трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа. Тимът на Перу игра цяло второ полувреме с 10 души заради червения картон на Луис Адвинкула. Вратарят им обаче Педро Халесе отби опасни изстрели на Рамон Соса и на Мигел Алмирон от фаул.

Тази нощ са другите два мача от обединената Южноамериканска група: Уругвай – Чили и Бразилия – Боливия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22-ма български състезатели ще се борят за медали и олимпийски квоти на световното първенство по борба в Белград
22-ма български състезатели ще се борят за медали и олимпийски квоти на световното първенство по борба в Белград
„Спортно лято с БНТ 3“ – най-горещите спортни събития по БНТ 3
„Спортно лято с БНТ 3“ – най-горещите спортни събития по БНТ 3