НОВИНИ

Федерер и Надал отново се обединяват в отбора на Европа за Laver Cup 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:49, 03.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
федерер надал отново обединяват отбора европа laver cup 2022
Слушай новината

Роджър Федерер и Рафаел Надал станаха първите двама тенисисти, които потвърдиха участието си в петото издание на турнира Laver Cup.

Домакин на събитието, което противопоставя едни срещу други най-добрите тенисисти от Европа и тези от света, през тази година ще бъде "О2 Арена" в Лондон, а събитието ще се проведе между 23 и 25 септември. Именно тази зала до 2020 година приемаше Финалите на АТР.

Роджър Федерер и Рафаел Надал взеха участие и в първото издание на Laver Cup, като тогава приковаха вниманието към себе си, излизайки като тандем в мач на двойки и дори записаха победа срещу Сам Куери и Джак Сок.

Две години по-късно отново всички се надяваха да видят двете звезди на световния тенис от една и съща страна на мрежата, но тогава контузия на испанеца попречи това да се случи.

През миналата година пък и двамата пропуснаха Laver Cup заради преждевременния си край на сезона, но дори това не попречи на европейците да стигнат триумфа в Бостън. По този начин отборът на Европа продължи перфектната си серия в надпреварата, като е спечелил и четирите издание до момента.

Наред със завръщането Федерер и Надал беше анонсирането и че Бьорн Борг отново ще влезе в ролята на капитан за отбора на Европа. Шведът беше начело на отбора във всяко едно от предишните издания на Laver Cup.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първа инстанция: ВАС обяви за нищожен българския списък по закона „Магнитски“
На първа инстанция: ВАС обяви за нищожен българския списък по закона „Магнитски“
"Алфа Рисърч": 3/4 от българите изпитват затруднения заради цената на тока
"Алфа Рисърч": 3/4 от българите изпитват затруднения заради цената на тока