НОВИНИ

Федерер обяви кога отново ще го видим в действие

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:16, 02.02.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Тенис
федерер обяви отново видим действие

Носителят на 20 титли от Големия Шлем оповести, че дългоочакваното мъ завръщане на корта ще бъде по време на надпреварата от сериите АТР 250 в Дoха.

39-годишният Федерер заяви това в интервю за швейцарската телевизия SFR, като допълни, че вече е напълно възстановен от двете операции на коляното.

"Дълго мислех кога и къде да се върна. Би било твърде рано да играя на Откритото първенство на Австралия заради коляното. Боли ме, защото това е едно от местата, където обичам да играя най-много. Заради коляното исках да се върна на по-малък турнир, така че фокусът да не е върху мен и където да има по-малко стрес", коментира Маестрото.

Както знаете, през 2020-та година швейцарецът взе участие в само един турнир, Australian Open. В Мелбър Федерер достигна до 1/2 финалите, където отстъпи в три сета на Новак Джокович.

След края на турнира Роджър обяви, че ще се подложи на операция заради болки в областта на коляното, поради което ще пропусне остатъка от сезона, който беше силно засегнат и от пандемията от COVID-19.

Завръщането на Федерер на корта ще бъде между 8 и 13 март, за когато е предвидена надпреварата в катарската столица. 39-годишният швейцарец е трикратен шампион в Доха, като за последно триумфира през 2011 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно, а на места мъгливо днес
Облачно, а на места мъгливо днес
Заловените наркотрафиканти изнасяли хероина директно за САЩ
Заловените наркотрафиканти изнасяли хероина директно за САЩ