НОВИНИ

Фенербахче с второ поредно поражение в Евролигата

фенербахче второ поредно поражение евролигата
Снимка: АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 17.12.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Фенербахче претърпя втора поредна загуба в редовния сезон на Евролигата по баскетбол. Турският гранд отстъпи като домакин на испанския Баскония със 70:76 в Истанбул. Баскония записа четвърта поредна и общо девета победа, с която заема шеста позиция.

Гостите водеха през целия мач, като на почивката авансът им бе 52:33, а преди последните 10 минути резултатът бе 67:56. Маркъс Хауърд се отличи с 15 точки и 3 борби за успеха на Баскония, а за Фенербахче 14 точки реализира Марко Гудурич.

Фенербахче остава лидер във временното класиране с актив от 10 победи и 4 загуби.

Барселона записа домакинска победа над гръцкия Панатинайкос със 74:68. Каталунците натрупаха актив от 10 успеха и 4 загуби, изкачвайки се на второ място в класирането. Панатинайкос има 6 победи от 14 срещи до момента и заема 11-а позиция.

Домакините започнаха много уверено, но грандът от Атина постепенно намали пасива си до 51:62 преди последната четвърт, въпреки че не успя да постигне пълен обрат. Ян Весели отбеляза 15 точки и 3 борби за испанския тим, докато за Панатинайкос Дуейн Бейкън завърши с 19 точки и 5 борби.

Тимът на Монако излезе на трета позиция във временното класиране в Евролигата също с баланс 10-4 след като надигра като домакин германския АЛБА Берлин с 92:89.

Сръбският Партизан прекъсна серията си от пет поражения с успех в Белград над шампиона в Евролигата Анадолу Ефес с 82:79. Партизан е 15-и в класирането с 5 победи и 9 загуби, а турският отбор заема седмо място с актив 7-7. По 18 точки за успеха на Партизан реализираха Джеймс Нънали, Данте Екзъм и Кевин Пънтър. Нънали добави още 4 борби и 7 асистенции. За Анадолу Ефес Анте Жижич се включи с 20 точки и 9 борби.

В последната среща от 14-ия кръг Виртус Болоня победи израелския Макаби Тел Авив със 78:73 като домакин в Италия. След втория си пореден успех Болоня държи 13-ата позиция с 6 победи и 8 загуби, а Макаби остава осми с баланс 7-7.

Милош Теодосич и Даниел Хакет допринесоха с по 15 точки за победата на домакините, а за Макаби Лоренцо Браун завърши с 18 точки, 4 борби и 6 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" работи отново
Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" работи отново
Банско открива сезона без сняг
Банско открива сезона без сняг