НОВИНИ

Фестивал на социалното предприемачество отвори шатри в София

фестивал социалното предприемачество отвори шатри софия
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 15.07.2021
Чете се за: 05:00 мин.
Общество
Слушай новината

От 15 до 18 юли в София в Амфитеатър Sofia Ring Mall се провежда първото издание на Фестивал на социалното предприемачество, който събира на едно място социални предприятия от цялата страна. Целта е да продължим да даваме по-голяма гласност на каузите на социалните предприятия, да подкрепим тяхната дейност и да насърчим изработката и предлагането на продукти с добавена стойност. Организатори на инициативата са Български център за нестопанско право и платформата за продукти с кауза – ДарПазар. В рамките на фестивалните дни посетителите ще имат възможност да се включат в набор от дейности и инициативи, посветени на значението от това да осигуряваме трудова заетост на хора от уязвими групи, а именно:

15 – 18 юли: ДарПазар в Sofia Ring Mall

От 15 до 18 юли ще се проведе празничен базар с главни действащи лица – социалните предприятия. Базарът е мястото за споделяне и общуване. Там, под сенчестите шатри посетителите ще открият не само огромно разнообразие от красиви, практични и вкусни продукти, но ще се срещнат със сърцати хора, които стоят зад направата на подаръци с добавена стойност. Ще имат възможност да научат историите на предлаганите продукти, кой ги прави, защо, какви съдби са преплетени и как една покупка може да окаже положително въздействие.

15 юли, 11.00 – 17.00 ч. Да пораснем заедно: идеи и действия за по-добро утре

Заедно с общността социални предприятия и отговорни компании с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика ще обърнем специално внимание на това как социалните предприятия стигат до пазари и кои са добрите примери, предизвикателства и нови възможности. Кои всъщност са социалните предприятия и как се позиционират на пазара на стоки и услуги, както и как динамичната 2020 г. се отрази на социално предприемаческия сектор на фона на общите тенденции за развитие на социалната и икономическата среда са част от въпросите, на които заедно ща търсим отговори.

16 юли, 11.00 – 13.00 ч.: Speed dating със социални иноватори

Добрите идеи са като хората. Имат нужда от още добри хора. Точно тук е мястото, където млади хора, студенти и социални предприемачи могат да се срещнат, да се опознаят, да генерират идеи, да обменят контакт и да обсъдят потенциални бъдещи партньорства.

16 юли, 17.00 – 18.00 ч.: Церемония по награждаване на финалистите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“

Подкрепата е най-важната работа! В края на работната седмица ще проведем и официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“.

Ще срещнем посетителите с организациите, които са част от тазгодишното издание на Програмата по предприемачество „LET’s GO 2021”. Организациите, представили най-добър бизнес план за развиване на социално предприемаческа дейност, ще получат финансова, менторска и експертна подкрепа, за да осъществят своите идеи за бизнес с кауза. Ще разкажем повече за техните разнообразни и находчиви идеи за това как заедно да задвижим света към по-добро.

17 и 18 юли, 11.00 – 13.00 | 16.00 – 18.00 ч.: Творчески работилници с ДарПазар

Направи си сам подарък с кауза! Каним всеки желаещ да стане част от работната атмосфера на творческите социални предприятия, които се занимават с изработка на красиви и практични изделия за спомен. Нека се запознаем отблизо с процеса по измисляне и създаване на безценни дарове и заедно изработим свой собствен подарък с добавена стойност.

Тези и много други дейности очакват софиянци и гости на града на ФЕСТИВАЛ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Играчки, бижута, значки, козметика, био хранителни и козметични продукти, текстилни изделия и какво ли още не – само на базарът на социалните предприятия.

Фестивалът се провежда в рамките на Програмата по предприемачество LET’s GO, която се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, Telus International Europe и Аксенъчр България, с любезното домакинство на Sofia Ring Mall.

За повече информация: 0889 752 091, alexander@bcnl.org, Александър Киров, Български център за нестопанско право.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До месец ще отнеме разчитането на черната кутия на разбилия се МиГ-29
До месец ще отнеме разчитането на черната кутия на разбилия се МиГ-29
Радан Кънев: Слави Трифонов да започне преговори за политиките, които да върнат доверието в институциите
Радан Кънев: Слави Трифонов да започне преговори за политиките, които да върнат доверието в институциите