НОВИНИ

Франческо Баная триумфира в Гран при на Австрия

Италианският пилот бе най-бърз в 28-те обиколки на състезанието, завършвайки за 42:11.173 минути.

Франческо Баная
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 18.08.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианецът Франческо Баная (Ducati Lenovo Team) триумфира в основното състезание за Гран при на Австрия в клас MotoGP на пистата „Ред Бул Ринг“, 11-и кръг в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Световният шампион постигна седми успех за сезона и дублира победата си от спринтовата надпревара в Австрия за втора поредна година. Той изравни най-доброто си постижение от брой победи в един сезон, а с днешния труимф Баная излезе еднолично начело в генералното класиране.

Италианският пилот бе най-бърз в 28-те обиколки на състезанието, завършвайки за 42:11.173 минути. Втори, подобно на вчерашния спринт, се нареди Хорхе Мартин (Испания, Prima Pramac Racing). Той опитваше да съкрати дистанция до последно, но остана на 3.232 секунди от Франческо Баная

Трети финишира четвъртият от спринтовото състезание и победител от преди седмица във Великобритания Енеа Бастианини (Италия, Ducati Lenovo Team), с изоставане от 7.357 секунди.

Топ 5 допълниха шесткратният световен шампион Марк Маркес (Испания, Gresini Racing MotoGP), който се изкачи до четвъртата позиция след като изостана в началото и финишира на 13.836 секунди от Баная и Брад Байндър (РЮА, Red Bull KTM), завършил на 18.620 от победителя.

Испанецът Алейш Еспаргаро (Aprilia Racing), трети от спринта на „Ред Бул Ринг“, се класира на 11-а позиция в основното състезание, с изоставане от 30.526 секунди.

Франческо Баная оглавява класирането при пилотите с 275 точки след 11 кръга, а Хорхе Мартин е втори с 270. Третото и четвъртото място заемат съответно Енеа Бастианини с 214 и Марк Маркес със 19 точки.

Следващият кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм ще се проведе в Испания между 30 август и 2 септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горски пожар гори за втори ден в Северна Гърция
Горски пожар гори за втори ден в Северна Гърция