Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Франция не изисква PCR тест при транзитно преминаване със самолет

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 19.03.2021
Чете се за: 02:37 мин.
По света
франция изисква pcr тест транзитно преминаване самолет
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Съгласно предоставена информация от Централна дирекция на Граничната полиция, при транзитно преминаване през Франция при пътуване със самолет и престой в международната транзитна зона до 24 часа, PCR тест не се изисква. Всички пътуващи транзитно през Франция със самолет следва да се информират относно задължението за представяне на PCR тест в държавата, която е крайна дестинация на пътуването, съобщават от МВнР.

Отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди началото на пътуването, за пътниците над 11-годишна възраст, е необходимо до бъде представен при транзитно преминаване през Франция по суша.

Изключение за представянето на PCR тест има за транспортните работници, за пограничните работници, както и за жителите на пограничните райони в радиус от 30 км около дома им.

На 31 януари 2021 г. Франция забрани всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз.

Считано от 15 март 2021 г. отпадна изискването за наличие на императивни причини при влизане във Франция от Австралия, Южна Корея, Израел, Япония, Нова Зеландия, Великобритания и Сингапур, както и при излизане от Франция към Австралия, Южна Корея, Израел, Япония, Нова Зеландия, Великобритания и Сингапур, но остават в сила санитарните мерки и конкретно изискването за наличие на отрицателен резултат от PCR тест, реализиран в рамките на 72 часа преди пътуването, за пътниците над 11-годишна възраст.

Остава в сила и задължението да бъде представена декларация, съдържаща задължение за спазване на седем дневна карантина при пристигане. А

При всяко влизане във Франция от страни от ЕС по въздух, море или сухопътни граници се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус, направен в рамките на 72 часа преди началото на пътуването.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер:

0033145518590,

на дежурен номер в извънработно време:

+33 6 23 18 09 93,

както и чрез ел. поща на адреси:

consul@ambbulgarie.fr

Embassy.Paris@mfa.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър Красимир Каракачанов с коментар за шпионския скандал
Военният министър Красимир Каракачанов с коментар за шпионския скандал
Край на тапите при Витиня след ремонт за 47 млн. лв
Край на тапите при Витиня след ремонт за 47 млн. лв