НОВИНИ

Габриел Жезус с четири гола при разгромна победа на Манчестър Сити над Уотфорд

габриел жезус четири гола разгромна победа манчестър сити уотфорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 23.04.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на Уотфорд в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига. Четири от попаденията бяха дело на нападателя Габриел Жезус.

"Гражданите" откриха резултата на "Етихад Стейдиъм" в 4-ата минута, когато Жоао Кансело центрира отдясно в наказателното поле на "стършелите", топката достигна до Олександър Зинченко, който пусна остър успореден пас към Габриел Жезус, а бразилецът се разписа в опразнената врата.

Сити удвои преднината си в 23-ата минута, когато Кевин Де Бройне центрира от десния фланг в пеналтерията на гостите, а Жезус с глава прати топката в мрежата зад стража Бен Фостър.

Уотфорд намали изоставането си пети минути по-късно, след като Джошуа Кинг изведе Еманюел Денис отляво в пеналтерията на домакините, а нигерийският нападател стреля от движение и се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Едерсон.

Съставът на Хосеп Гуардиола възстанови преднината си от две попадения в 34-ата минута. Габриел Жезус отне топката отдясно на наказателното поле на гостите от Лондон и центрира към дъгата, където Родри овладя на гърди, след което стреля от ждроб и кълбото влетя неспасяемо в десния ъгъл на Фостър за 3:1.

Втората част започна кошмарно за "стършелите", които набързо инкасираха и четвърто попадение. Вратарят Фостър влезе с груб шпагат в краката на Жезус и реферът Кевин Френд посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият бразилец, който оформи своя хеттрик.

Крайното 5:1 в полза на "гражданите" оформи отново Жезус в 54-ата минута, отбелязвайки четвъртия си гол в срещата.

В класирането Манчестър Сити е първи с 80-точки, на 4 пункта пред втория Ливърпул, който е с мач по-малко. Уотфорд пък е предпоследен с 22 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на май започва планов ремонт на пети блок на АЕЦ "Козлодуй"
До края на май започва планов ремонт на пети блок на АЕЦ "Козлодуй"
Джокович обърна и Хачанов за място на финала в Белград
Джокович обърна и Хачанов за място на финала в Белград