НОВИНИ

Гаел Монфис пропуска "Ролан Гарос"

гаел монфис пропуска ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 16.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Тенис
Слушай новината

Надеждите на Франция за първа титла на сингъл при мъжете на Откритото първенство по тенис в Париж от 1983 година насам претърпяха удар, след като Гаел Монфис обяви, че няма да участва в тазгодишното издание на надпреварата, за да се подложи на операция на дясната пета.

"Здравейте на всички, с тъга Ви уведомявам, че съм принуден да се оттегля от турнирите в Лион и "Ролан Гарос" следващата седмица. Дясната ми пета ме тормози от надпреварата в Монте Карло насам, което не ми позволява да се придвижвам пълноценно на корта. Реших да се подложа на лека процедура тази седмица за лечение на проблема, преди да се завърна към състезателна активност", написа първата ракета на Франция в социалните мрежи.

35-годишният ветеран, полуфиналист на "Ролан Гарос" от 2008 година и заемащ 22-а позиция в световната ранглиста в момента, стартира силно сезона, печелейки в титлата в Аделаида и достигайки четвъртфиналите на "Аустрелиън Оупън".

Но след това за Монфис последваха затруднения на клей и, предвид и появилия се проблем в петата, се оттегли от участие на турнирите в Монте Карло и Барселона.

Яник Ноа беше последният шампион на "Ролан Гарос" при мъжете, побеждавайки Матс Виландер в три сета през 1983 година. Последната шампионка на сингъл при дамите пък беше Мери Пиърс, която надви Кончита Мартинес през 2000.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загиналият в Пирин скиор е карал в необезопасен район
Загиналият в Пирин скиор е карал в необезопасен район
Мотористи предлагат законови промени за намаляване на катастрофите
Мотористи предлагат законови промени за намаляване на катастрофите