НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Бих искал Кейн да подобри рекорда на Рууни на финала на Мондиал 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:21, 27.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
гарет саутгейт подготвяме отбора всеки възможен сценарий
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт си пожела капитанът на "Трите лъва" Хари Кейн да подобри рекорда за най-много голове с националната фланелка по време на финала на Световното първенство по футбол в Катар 2022.

Коментарът на Саутгейт идва само ден, след като Кейн отбеляза своя гол №49 за Англия при победата с 2:1 срещу Швейцария, с което се доближи само на четири попадения от рекордьора по голове за националния отбор Уейн Рууни.

"Имената, които са около него сега, са невероятни. И той оценява по достойнство тази история. Всеки би казал, че той е фаворит за да подобри рекорда. Бих искал Кейн да подобри рекорда на финала на Мондиал 2022! Мисля, че той е доста спокоен по този въпрос, уверен е в себе си. Не знам дали може да се сравнява с Джими Грийвс, който пък държи рекорда за най-много голове средно на броя изиграни мачове. Но мисля, че той е по-близо до това феноменално постижение отколкото всеки друг", заяви Гарет Саутгейт.

Разбира се, Кейн ще има шанс да подобри този рекорд още преди началото на Мондиала в Катар, тъй като тепърва отборът на Англия ще се изправи във вторник срещу Кот Д'Ивоар в приятелска среща, а през лятото на "Трите лъва" им предстоят общо шест двубоя в турнира Лига на нациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Смелите герои на Одеса
От нашите пратеници: Смелите герои на Одеса
Има ли Русия план за разпределяне на Украйна?
Има ли Русия план за разпределяне на Украйна?