НОВИНИ

Германия въвежда граничен контрол с Франция

германия въвежда граничен контрол франция
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:24, 28.02.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Германия класифицира днес френския регион Мозел като зона с висок риск от заразяване с коронавирус, което наложи въвеждането на по-строги изисквания за влизане в страната.

Източният регион на Франция Мозел е вписан като зона "с особено висок риск от инфекция поради широко разпространените варианти на вируса SARS-CoV-2", съобщи германският институт за контрол на болестите „Роберт Кох“.

От 2 март трансграничните пътници от Мозел ще трябва да могат да покажат отрицателен тест за коронавирус.

Германия вече е въвела строги проверки по границите си с Чехия и австрийския Тирол, пренебрегвайки призивите на Брюксел да запази границите в блока отворени, съобщи АФП.

През тези пунктове е разрешено да влизането само на определена категория лица.

Всяко превозно средство се проверява и пътниците трябва да представят отрицателен тест, направен преди по-малко от 48 часа преди пътуването.

Очаква се проверките на германската страна при Мозел да не бъдат толкова строги, каза говорител на германското вътрешно министерство.

Коронавирусът, включително по-опасният южноафрикански вариант, се разпространява в Мозел по-бързо, отколкото в други части на Франция. Въпреки това Париж призова властите в Берлин да не предприемат пълно затваряне на границата.

От германска страна уточниха, че двете държави ще обсъдят в понеделник подробности, свързани с последиците от затварянето на границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданско сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на парламентарните избори
Гражданско сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на парламентарните избори
Виктор Орбан се ваксинира с китайска ваксина
Виктор Орбан се ваксинира с китайска ваксина