НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Григор Димитров срещу Роберто Карбаес-Баена 6:1, 6:3

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:00, 03.10.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Тенис
гледайте живо бнт григор димитров роберто карбаес баена

Отпадането на Цвети Пиронкова не слага края на българското участие на Ролан Гарос, а в съботния следобед Григор Димитров ще се опита да напише нова страница в неговата кариера.

Българинът ще се опита за първи път в своята кариера да се класира за втората седмица на единствения турнир от Големия Шлем, който се провежда на клей.

Това ще бъде общо петият му опит на тази фаза в Париж и четвърти пореден като със сигурност опонента му ще бъде най-приемливият досега.

Роберто Карбаес Баена за първи път в своята кариера достигна до третия кръг на който и да е турнир от Шлема. Повече от впечатляваща обаче беше победата му над 9-ия в схемата Денис Шаповалов след почти петчасова битка в предишния кръг.

Със сигурност това превръща испанеца в един съперник, който не бива да бъде подценяван, още повече като се има предвид, че именно клеят е любимата му настилка. Именно на нея, през 2018-та в Кито, испанецът спечели единствената си титла от АТП досега.

Най-доброто класиране в ранглистата на Карбаес-Баена е точно след триумфа му в Еквадор, 72-ро място, а понастоящем той се намира на 101-ва позиция като представянето му в Париж му гарантира завръщане в топ 100.

Григор Димитров пък ще излезе пределно мотивиран в опит за първи път в кариерата си да запише три поредни успеха на Ролан Гарос.

До момента българинът ни зарадва с две хубави победи над Грегоар Барер и Андрей Мартин, а радващото е, че и в двата мача Гришо не разкри целия си потенциал.

За него това ще бъде четвърти пореден опит да прескочи третия кръг в Париж като в предишните случаи безспорно срещаше доста трудни съперници като Стан Вавринка, Фернандо Вердаско, Пабло Кареньо-Буста и Новак Джокович.

Димитров и Карбаес-Баена не са срещали досега в официален мач, а утрешният им двубой е трети по програма на корт "Симон Матийо". Това означава, че мачът помежду им ще започне около 17 часа българско време, стига дъждовното време във Франция да не обърка отново сметките.

Но едно е сигурно, когато и да започне мача, вие ще имате възможността да се насладите на всяка една точка от него НА ЖИВО по БНТ 3!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армения съобщава за азербайджанско настъпление в Нагорни Карабах
Армения съобщава за азербайджанско настъпление в Нагорни Карабах
108 милиона туристически пътувания в Китай за ден
108 милиона туристически пътувания в Китай за ден