НОВИНИ

Гоф срази Тревизан и ще спори с Швьонтек за титлата на "Ролан Гарос"

гоф срази тревизан спори швьонтек титлата ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:27, 02.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Кори Гоф се класира за финала на Откритото първенство на Франция по тенис, след като отстрани Мартина Тревизан в два сета – 6-3, 6-1, за около един час и 25 минути игра.

Двете тенисистки си размениха по един взет сервис гейм, преди да настане истински хаос на корта, който бе изразен в цели пет поредни пробива. Американката първа успя да спре серията от брейкове, повеждайки с 5-3, а след това отново проби италианката, за да спечели и откриващия сет. В началото на втория Тревизан поиска медицинска помощ, но тя не й помогна и Гоф взе шест от следващите седем гейма, за да стигне до спора за трофея в Париж.

Тя спечели 74% от точките на първи сервис, като въпреки, че реализира само един уинър повече от 59-та в света, представителката на Италия направи близо два пъти повече непредизвикани грешки от тийнейджърката – 36 на 20. 18-годишната Гоф е на своя първи финал в турнирите от "Големия шлем", като се превърна в най-младата финалистка в "Шлема" от Мария Шарапова, която спечели Уимбълдън през 2004 г.

В спора за титлата в събота американката ще играе с намиращата се във впечатляваща форма световна номер 1 Ига Швьонтек, която по-рано записа 34-та си поредна победа в Тура, побеждавайки убедително Дария Касаткина с 6-2, 6-1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илко Пиргов преподписа с Локомотов (Пловдив)
Илко Пиргов преподписа с Локомотов (Пловдив)
Къде ще настанят бежанците след затварянето на базата в Елхово
Къде ще настанят бежанците след затварянето на базата в Елхово