НОВИНИ

Голдън Стейт е опитал да вземе ЛеБрон Джеймс в края на трансферния прозорец в НБА

голдън стейт опитал вземе леброн джеймс края трансферния прозорец нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 14.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Голдън Стейт Уориърс е направил неуспешен опит да привлече голямата звезда в Националната баскетболна асоциация (НБА) ЛеБрон Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс в последните часове от трансферния прозорец, съобщи ESPN.

Според журналиста Ейдриън Войнаровски собственикът на Уориърс Джо Лейкъб е влязъл в директен контакт със своят колежка от Лейкърс Джени Бъс. Желанието на Лейкъб е било да събере двамата най-успешни активни играчи в НБА Джеймс и Стеф Къри, но от щаба на "езерняците" са отклонили категорично подобно предложение.

Дори и на 39 години ЛеБрон Джеймс продължава да бъде един от най-добрите играчи в своя 21-и сезон в НБА. Неговият договор с Лейкърс обаче изтича в края на този сезон, а баскетболистът отдавна заяви, че догодина планира да играе в отбора, в който е и неговият син ЛеБрон Джеймс-младши. Джеймс-младши в момента е студент първа година в университета на Южна Калифорния, но през лятото ще има право да се включи в драфта.

Според ESPN желанието на ЛеБрон е да продължи да играе за Лейкърс и през следващата кампания, но интерес към него има от страна на Голдън Стейт Уориърс, както и на Филаделфия 76ърс.

Наскоро изпълнителният директор по баскетболните въпроси на 76ърс Дарил Мори дори е говорил с ръководството на Лейкърс относно възможността да бъде привлечен Джеймс, но веднага е получил отказ от страна на генералния мениджър на "езерняците" Роб Пелинка.

Любопитна подробност е, че през следващото лято съставът на Филаделфия 76ърс ще разполага с най-големия бюджет за трансфери в НБА - 77 милиона долара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията за бежанците: Работи се по споразумение от 2007 г.
Агенцията за бежанците: Работи се по споразумение от 2007 г.
Дейвид Камерън в София: България е важен съюзник в НАТО и икономически партньор
Дейвид Камерън в София: България е важен съюзник в НАТО и икономически партньор