НОВИНИ

Горещо в цялата страна днес

горещо цялата страна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 29.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина, до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В събота сутрин ще бъде слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени и от гръмотевици. По-голяма е вероятността за локални интензивни явления в Северозападна България. Вятърът ще е от изток, слаб, в източните райони от страната, където ще остане предимно слънчево, до умерен. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 33° и 38°.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, на места ще превали и прегърми, по-интензивно в североизточните райони и планините. Без валежи ще остане в западната част на Дунавската равнина и по Черноморието. Температурите ще започнат да се понижават.

И в понеделник ще остане ветровито, сравнително хладно, но само на изолирани места все още е възможно да превали слаб дъжд.

Във вторник ще преобладава слънчево време с малка вероятност за валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1770 са новите случаи на COVID-19 у нас
1770 са новите случаи на COVID-19 у нас
Си Дзинпин с предупреждение към Байдън: Който си играе с огъня, ще изгори
Си Дзинпин с предупреждение към Байдън: Който си играе с огъня, ще изгори