НОВИНИ

Григор Димитров е в третия кръг на Australian Open

Българинът победи австралиеца Танаси Кокинакис с 3:1 сета и в събота се изправя срещу Нуно Боржеш.

живо григор димитров танаси кокинакис
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:00, 18.01.2024
8779
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров продължи с перфектното си представяне от началото на годината. Поставеният под номер 13 в схемата българин победи австралиеца Танаси Кокинакис с 6-3, 6-2, 4-6, 6-4 в мач от втория кръг на Australian Open.

Българският тенисист доминираше през цялото време на "Джон Кейн Арена" въпреки яростната подкрепа за Кокинакис от трибуните, но все пак имаше нужда от четири сета, за да стигне до успеха след три часа и половина игра. В следващия кръг той ще срещне португалеца Нуно Боржеш, 69-ти в световната ранглиста.

Димитров започна ударно и спечели с лекота първите два сета. Той осъществи пробив в четвъртия гейм, след което взе подаването си и поведе с 4:1, за да затвори първия сет с 6:3.

Във втория Григор продължи да се забавлява на корта и направи пробив още в първия гейм, а след това още един за 4:1 и спечели с 6:2.

Третата част започна с 12-минутен гейм, в който българинът имаше три възможности за пробив, но Кокинакис се измъкна и взе подаването си. и показа, че няма да се предаде без съпротива. Григор отрази брейкбол в четвъртия гейм и изравни за 2:2. В деветия гейм при сервис на Григор австралиецът успя да пробие и да вземе сета с 6:4.

Това мобилизира Димитров, който бе твърдо решен да приключи мача в четири сета. Българинът пропусна шанс за пробив в третия гейм и още четири в петия, но пробивът най-сетне бе реализиран в деветия гейм и Григор поведе с 5:4, а след това на свой сервис приключи мача, продължил три часа и половина.

В третия кръг Димитров ще срещне португалеца Нуно Боржеш, който изненадващо елиминира 23-ия в схемата испанец Алехандро Давидович Фокина със 7:6(7), 6:3, 6:3.

26-годишният португалец, 69-и в световната ранглиста, за първи път в кариерата си достига третия кръг на турнир от Големия шлем.

Димитров и Боржеш не са се срещали до този момент. Мачът им в Мелбърн ще бъде в събота.

Димитров остава непобеден от началото на сезона и увеличава серията си от поредни спечелени мачове на седем, след като в началото на месеца триумфира с титлата в Бризбейн.

В първия кръг в Мелбърн българинът се наложи над Мартон Фучович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След продажбата на "Школо": Има ли проблем с личните данни на потребителите?
След продажбата на "Школо": Има ли проблем с личните данни на потребителите?
Пожар горя тази нощ в блок в столичния квартал “Надежда”
Пожар горя тази нощ в блок в столичния квартал “Надежда”