НОВИНИ

Григор Димитров с лек прогрес в ранглистата

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:56, 12.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
григор димитров лек прогрес ранглистата

Първата ракета на България се изкачи с една позиция до 19-то място в световната ранглиста след достигането си за първи път в кариерата до 1/8 финалите на Ролан Гарос.

29-годишния хасковлия ще почива тази седмица, въпреки че първоначално беше заявил участие на турнира от сериите АТП 250 в Санкт Петербург.

Това означава, че Гришо ще се завърне на корта през следващата седмица по време на турнира в белгийския град Антверпен, също от серията АТП 250.

От другите българи имаме още един представител в топ 300 и това е Димитър Кузманов, който заема 298-ма позиция. Александър Лазаров е 547-и, Александър Донски е №587, а Адриан Андреев е №660 в света.

В челната тройка няма промени. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, който вчера спечели за 13-и път титлата от „Ролан Гарос“ и Доминик Тийм.

В топ 10 има две размествания, като Стефанос Циципас вече е 5-ти за сметка на Данил Медведев, а под номер 8 е другия полуфиналист в Париж, Диего Шварцман. За аржентинецът това е първо влизане измежду най-добрите 10.

Дебют в челната десятка прави и Андрей Рубльов, който се представя много силно до момента през сезон 2020, печелейки три турнира, като повече титли от него има единствено Новак Джокович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха още една фабрика за нелегално производство на цигари
Разкриха още една фабрика за нелегално производство на цигари
Какви са новите билети и цени в градския транспорт във Варна?
Какви са новите билети и цени в градския транспорт във Варна?