НОВИНИ

Григор Димитров трябва да се изолира в хотела си

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:46, 03.02.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Тенис
григор димитров изолира хотела

Причината е, че служител на хотела, в който е бил настанен българския тенисист, е дал положителна проба за COVID-19, което налага незабовното изолиране на всички състезатели и тяхно тестуване.

Въпросният служител е на 26 години и за последно е бил в хотела на 29 януари, когато е дал отрицателна проба. Няколко дни по-късно обаче мъжът развива симптоми и в край на сметка във вчерашния ден тества положително за коронавирус.

Любопитното е, че това е първия случай на COVID-19 в щата Виктория от близо месец насам.

За момента не е ясно дали тази ситуация ще повлияе на участието на Григор Димитров на Murray River Open. Както знаете, днес първата ни ракета се класира за третия кръг на надпреварата, където в утрешния ден предстои да се изправи срещу Алексей Попирин.

По предварителни данни, случаят с положителния тест на служителя в хотела, налага излолирането на близо 600 души, докато не предоставят отрицателен тест.

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс обяви, че няма нужда от излишна паника, тъй като става дума за само един случай. Той увери, че няма опасност за провеждането на Australian Open, но призна, че е възможно да има промени по праграмата за утрешния ден на турнирите в Мелбърн Парк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марио Драги с мандат да състави правителство на Италия
Марио Драги с мандат да състави правителство на Италия
Григор Димитров по същото време и на същия корт в четвъртък
Григор Димитров по същото време и на същия корт в четвъртък