НОВИНИ

Григор Димитров: Успях да задържа концентрация през цялото време

григор димитров стартира квалификант ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 31.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

За момента съм добре. Имам тук-там болки, но това е ежедневие при нас. Днес (б.а - вчера) бе важно да приключа възможно най-бързо, за да мога да си почина повече. Тези мачове са важни и за повечето от тях трябва да се подготвиш предимно психически отколкото физически, за да не изпускаш моментите. Това каза Григор Димитров пред „Евроспорт България“, след като се наложи с 6:0, 6:3, 6:2 над преминалия през квалификациите Тимофей Скатов в първи кръг на Ролан Гарос. Двубоят продължи по-малко от два часа. Предходната седмица обаче Гришо достигането до финала в Женева и имаше по-малко от три дни за възстановяване.

Той определи като добра играта си срещу казахстанеца.

„Успях да задържа концентрация през цялото време и имах време да подготвя следващия сет веднага след първия. Започнах добре, продължих така и във втория, в третия бе важно да задържа концентрацията. Имаше вятър, започна да става тъмно, така че гледах да остана фокусиран“, обясни Димитров.

Той ще спори във втория кръг срещу финландеца Емил Русувуори, срещу когото не е играл до момента. Русувуори се справи в маратонски мач, продължил пет сета и 4 часа и 17 минути с Грегоар Барер (Франция) - 6:2, 6:7 (7:9), 5:7, 6:1, 6:4.

„Със сигурност няма да е лесен мач. Той играе много добре. Последната година постигна доста победи над добри играчи. Аз се чувствам отлично“, заяви топтенисистът ни.

Григор взе отношение и по въпроса с топките и състоянието на настилката, от които много негови колеги изразиха недоволство.

„За мен кортовете са доста бързи, топките са тежки, но това е за всички. По различно време са и по-различни. Всеки има своето виждане по отношение на настилка и топки. Никога не е лесно. Разликата е голяма, ако играеш около 12 часа и ако играеш след 5:30-6. Когато си в такъв турнир, по-важно е борбата. Почнеш ли да се фокусираш на другите неща, тогава нещата не стават добре за теб“, обясни Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде се разминават синдикати и работодатели за предлаганите социални мерки?
Къде се разминават синдикати и работодатели за предлаганите социални мерки?
Холгер Руне преодоля първия кръг в Париж с победа срещу дебютант
Холгер Руне преодоля първия кръг в Париж с победа срещу дебютант