НОВИНИ

Григор Димитров загуби от Яник Синер на четвъртфиналите на Ролан Гарос

Синер, който ще оглави световната ранглиста след оттеглянето на Джокович, се наложи с 3:0 сета.

григор димитров загуби яник синер четвъртфиналите ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 04.06.2024
5077
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Ролан Гарос. Поставеният под №10 българин отстъпи с 2:6, 4:6, 6:7(3) на №2 в световната ранглиста Яник Синер от Италия. Срещата продължи 2 часа и 32 минути.

Това беше първо участие за Димитров на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Така той има вече класиране за четвъртфиналите на всички турнири от Големия шлем.

Българинът има 21 победи на Ролан Гарос и 90 в турнирите от Големия шлем.

Преди днешната среща Димитров постигна четири поредни победи на турнира при само един загубен сет.

Димитров започна лошо мача и загуби първия сет с 2:6 за 36 минути игра. Във втората част Григор допусна пробив още в първия гейм, но след това значително подобри играта си. Той обаче не успя да стигне до точка за пробив и загуби с 4:6.

Българинът пропусна точка за пробив при 1:0 в третия сет. Димитров допусна пробив за 4:5, но веднага отговори с рибрейк и изравни резултата на 5:5. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Синер поведе с 6-3 точки и от първия си мачбол се класира за първия си полуфинал в Париж.

Димитров и Синер се срещнаха за пети път, като италианецът води с 4-1 победи. По-рано през годината те играха на финала на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Маями, а победата взе Синер – 6:3, 6:1. Единственият успех на Димитров е на клей – на Мастърс 1000 в Рим преди 4 години, когато българинът печели след обрат – 4:6, 6:4 6:4.

Във вечерната сесия организаторите поставиха двубоя между Циципас и Алкарас, който ще определи съперника на Синер на полуфиналите в Париж. Всички четвъртфинални двубои при мъжете и дамите ще се изиграят на централния корт „Филип Шатрие“, който е един от двата с покрив.

Яник Синер ще се превърне в първия италианец, който ща оглави световната ранглиста, след отказването на Новак Джокович в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислава Христова продължава кариерата си в Жирона
Борислава Христова продължава кариерата си в Жирона
Новак Джокович се оттегли от "Ролан Гарос" поради контузия
Новак Джокович се оттегли от "Ролан Гарос" поради контузия