НОВИНИ

Григор Димитров започва участието си на турнира в Женева

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:58, 24.05.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
григор димитров топ
Слушай новината

Григор Димитров започва днес участието си на АТП 250 турнира на червени кортове в Женева с награден фонд от 583 хиляди долара. Най-добрият български тенисист много рядко играе в турнир седмица преди надпревара от Големия шлем, в случая Ролан Гарос, който започва на 28 май в Париж.

Димитров е поставен под №4 в основната схема в Женева и ще има за съперник във втория кръг Роберто Карбайес Баена (Испания) в третия мач от програмата на Централния корт, където срещите започват в 12:30 ч. българско време с двубоя Адриан Манарино - Иля Ивашка, а след това продължава с американския сблъсък Маркос Гирон - Тейлър Фриц.

Димитров и Карбайес Баена ще се срещнат за втори път в кариерата си, като българинът е спечелил единственият мач помежду им до момента в третия кръг на Ролан Гарос през 2020 година. 30-годишният испанец заема 58-мо място в световната ранглиста.

Победа ще класира Григор на четвъртфиналите, където ще го очаква победителят от срещата между Кристофър О‘Конъл и Бернабе Сапата Мирайес. В половината на Григор е вторият поставен Тейлър Фриц, като дуел между тях е възможен само на полуфиналите.

Водач в схемата е Каспер Рууд, който е шампион в турнира през последните две години. За Григор Димитров това ще бъде общо трето участие в надпреварата в швейцарския град. Най-доброто му постижение е достигането до четвъртфиналите през 2021 г.

Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира, след като победи с 6:2, 6:3 Кристофър Юбанкс.

Шестият поставен в схемата Талон Грийкспор се наложи със 7:5, 7:6 (3) срещу италианския квалификант Стефано Травалия. Представителят на Нидерландия прекъсна серия от четири поредни загуби за 15-тия си успех през 2023 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха нелегални мигранти край Владая
Задържаха нелегални мигранти край Владая
Поздрав от Китай за 24 май
Поздрав от Китай за 24 май