НОВИНИ

Халил Летифов, ДПС: Разделението не е форма на правене на политика

Все още не е ясно дали ДПС ще се яви като една или две партии на следващи парламентарни избори, каза още той

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 20.07.2024 (обновена)
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Разделението не е форма на правене на политика, заяви в предаването "Говори сега" Халил Летифов - зам.-председател на ПГ на ДПС.

Попитан дали е било грешка отстраняването на Рамадан Аталай от областното ръководство в Пловдив, Летифов заяви:

"Там имаше няколко области организации, които от години дават сигнали за нередности или най-малкото за това, че не се чуват. Когато председателят Пеевски пое ангажимент пред тях, че ако те наистина са единни в това си искане, той ще ги чуе. Оттам насетне историята я помните. Въпросът е следният - ДПС трябва ли да се обновява, предвид и призивите на младежката организация. Това е поколението, което трябва да ни наследи. Аз ще се присъединя към техния призив, че младежката организация няма да бъде инструмент в ничий ръце, вярвам, че те ще устоят. Но младежката организация има запазено място и своята огромна тежест вътре в организацията и те трябва да са на висотата на своята отговорност и вярвам, че във времето това ще бъде по този начин. Разделението не е форма на правене на политика."

Относно разцеплението в ДПС Халил Летифов каза:

"Боли ме наистина за това, което се случва в партията, така както го боли всеки редови депесар. От това, че някой срещу някого се обръща, ако колегите смятат, че по този начин печелят политически дивидент, аз не бих се съгласил. Всички сме участвали в градеж на една силна, мобилизирана, монолитна структура, която с това ръководство, начело с почетния председател, сме постигали тези резултати. Включителнво и на последните парламентарни избори, в които ДПС стана втора политическа сила."

Все още не е ясно дали ДПС ще се яви като една или две партии на следващи парламентарни избори, каза още зам.-председателят на парламентарната група на Движението за права и свободи. Той коментира и ремонта в сградата на ДПС като обясни, че той е започнал след избора на двамата председатели, отговорник за него в началото е била Биршен Ибрямова, която е освободена от поста си в края на юни. Летифов не знае какви документи са изчезнали от кабинета на почетния председател на партията Ахмед Доган.

"Аз не мога да кажа какви документи няма и винаги има отговорници и служители и земестници които персонално са носили отговорност за тези документи, през годините неведнъж или два пъти са се случвали да се губят една или друга документация."

"Този подход тия са повече, другите са по-малко, това ще го оцени бъдещето или времето което следва пред нас, но по-важното е че ние сме в една вътрешна криза, която за съжаление усилва и общата политическа криза."

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 г. загуби от Сърбия
Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 г. загуби от Сърбия
Демократите срещу Байдън: Кой и защо иска президентът да се оттегли?
Демократите срещу Байдън: Кой и защо иска президентът да се оттегли?