НОВИНИ

Ахмед Доган във видео към младежко ДПС: Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем

bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 20.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган говори за първи път след раздора в движението и поисканите от него оставки. Той прие в лятната резиденция в Росенец структури от цялата страна на младежкото ДПС, които бяха на национална среща в Бургас. Пред тях Доган посочи, че кризата в ДПС е препятствие, което трябва да бъде преодоляно. Младежите пък обявиха пълна си подкрепа за почетния председател Ахмед Доган и настояха за оставки за кръга "Пеевски".

"Респектиран съм, впечатлен съм, те са готови (обръща се към председателя на ДПС Джевдет Чакъров). Вие сами предложихте изхода. Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което ние трябва да се справим. Много съм доволен, че виждам готовност във всеки един от вас, осъзнатост. Гордея се с вас, да знаете", каза Доган.

Ахмед Доган се е срещнал с представители на младежкото ДПС в голямата зала на резиденцията в Росенец. В монтирано видео, разпространено от ДПС - Доган, пред тях той казва, че е респектиран от голямата подкрепа. Доган определя сътресенията в движението, като проблем, с който трябва да се справят.

По-рано, след среща в Бургас, областните структури на младежкото ДПС обявиха, че изходът на вътрешнопартийната криза е „ДПС без Пеевски“.

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган. Никога е нямало съмнения каква позиция да заемаме", подчерта Ибраим Зайденов, съпредседател на младежкото ДПС.

Обявиха се против насаждането на етническо напрежение от групировката на Пеевски. Според тях това е жалък опит за създаване на раздори и изкривяване на ситуацията. И днес не стана ясно кога ще бъде свикан Централният съвет на партията заради поисканите оставки.

„Ще бъдете уведомени за Централния съвет, когато се вземе решение. На този етап обсъждаме“, каза Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

А след срещата с Ахмед Доган, пред медиите, младежите от ДПС препотвърдиха позицията си.

„Всички от присъстващите младежи изразиха пълна подкрепа за д-р Ахмед Доган", заяви Танзер Юсеинов, съпредседател на младежкото ДПС.

Доган ги посъветвал да бъдат смели и да се освободят от страха.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Динко Динев спечели първа титла в кариерата
Динко Динев спечели първа титла в кариерата
Победа за баскетболните националки до 18 г. на турнира в Чехия
Победа за баскетболните националки до 18 г. на турнира в Чехия