НОВИНИ

Хардър: Можем да бъдем идоли на момичета, вместо Меси и Роналдо

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:50, 30.11.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
хардър можем бъдем идоли момичета вместо меси роналдо

Нападателката на Челси Перниле Хардър казва, че женските футболни звезди вече могат да заменят Лионел Меси и Кристиано Роналдо като идоли за младите момичета.

Тя взриви заглавията на вестниците това лято, след като се премести в клуб от ЖСЛ Волсфбург за рекорден хонорар в женския футбол-над 250 000 паунда.

Хардър е един от най-добрите играчи в Европа и носител на наградата на УЕФА за играч на годината през 2018 г., влезе в историята още повече, като стана първият носител на наградата "Най-добър женски играч" на световната футболна среща през 2020 г.

Говорейки на живо пред WFS Live, Хардър каза: "Когато бях млада, нямаше много жени играчи. Повечето от моите идоли бяха мъже.

"Марта де Силва беше един от играчите, които гледах непрекъснато и беше моят голям идол. Гледах клиповете й в YouTube, така че тя беше моето вдъхновение.

Не си спомням да съм виждала много женски футболни мачове по телевизията, когато бях дете. Не даваха много такива".

Хардър вярва, че повече телевизионни репортажи за женската игра могат да направят играчите идоли за по-младите момичета.
"През последните пет години чувствам, че наистина много игри сега се показват по телевизията и има нарастваща популяризация".

"Толкова много млади момичета могат да ни гледат да играем и сега можем да бъдем техните идоли вместо Лионел Меси и Кристиано Роналдо."

След като бе обявен за първия носител на наградата "Най-добър женски играч", Хардър добави: "С всяка награда, която имаме, която е равна на мъжката, децата виждат, че женските играчи получават същите награди като мъжете. От тяхна гледна точка това е един вид равенство и мисля, че е много важно винаги да се стремим нещата да бъдат равни."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата ваксина срещу COVID-19 пристига у нас до Нова година или в началото на 2021 г.
Първата ваксина срещу COVID-19 пристига у нас до Нова година или в началото на 2021 г.
Нови ограничения за влизане у нас от 1 декември
Нови ограничения за влизане у нас от 1 декември