НОВИНИ

Ига Швьонтек и Онс Жабур ще играят за титлата на US Open при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:44, 09.09.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
ига швьонтек онс жабур играят титлата open жените
Слушай новината

Световната №1 в дамския тенис Ига Швьонтек ще играе срещу тунизийката Онс Жабур в тазгодишния финал на US Open при жените.

И за двете тенисистки това ще бъде първи опит да стигнат до трофея от Откритото първенство на САЩ, като победителката ще стане и седмата различна шампионка в надпреварата от последните осем издания.

За да стигне до мача за трофея Швьонтек се справи в полуфиналите със съпротивата на Арина Сабаленка след обрат и успех с 3:6, 6:1, 6:4.

В решителния трети сет полякинята на два пъти изоставаше с пробив, но накрая серия от четири поредни гейма ѝ осигури място на втори финал в Големия шлем през годината, след като през юни тя триумфира с титлата на Ролан Гарос.

В ранния полуфинал пък Онс Жабур надигра категорично с 6:1, 6:3 Каролин Гарсия от Франция, за да се класира на втори пореден финал от Шлема след Уимбълдън. Преди два месеца в Лондон обаче Жабур отстъпи в спора за трофея на Елена Рибакина и тази събота ще направи втори опит да стигне до дебютната си титла от Големия шлем.

Преди финала в Ню Йорк в събота Ига Швьонтек и Онс Жабур са с равни показатели в преките им двубои, като са си разменили по две победи. Тунизийката обаче е спечелила единствената им среща до момента на ниво Голям шлем през миналата година на Уимбъллдън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексцесии в Германия: Феновете на Кьолн и Ница се сбиха, 32-ма са ранените
Ексцесии в Германия: Феновете на Кьолн и Ница се сбиха, 32-ма са ранените
Магдалена Милтенова: За автобусните превозвачи е важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за хората
Магдалена Милтенова: За автобусните превозвачи е важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за хората