НОВИНИ

Ига Швьонтек продължава в Синсинати, Рибакина се отказа заради контузия

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 18.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната номер 1 при жените Ига Швьонтек се наложи в три сета над китайката Чжън Цинвън с 3:6, 6:1, 6:1 и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 788 468 долара.

Водачката в схемата започна колебливо и загуби първия сет с 3:6, но след това намери своя ритъм на игра и без проблеми спечели следващите две части с 6:1, 6:1.

Швьонтек коментира победата си, но и критиките към нея в социалните мрежи.

"Днешният мач не беше перфектен. Всички видяхме това. Количеството омраза и критики, които аз и моят отбор получаваме след загуба на сет, е абсурдно. Всички жертваме много. Всички работим наистина усилено, за да бъдем на това място. Винаги даваме 100% от това, което можем да правим всеки ден. За мен е тъжно да видя, че хората, с които работя, и аз, сме съдени по такъв начин", заяви световната номер 1.

В спор за място на полуфиналите полякинята ще срещне шампионката от "Уимбълдън" Маркета Вондроусова, която в среща от третия кръг победи американката Слоун Стивънс със 7:5, 6:3.

Четвъртата в схемата Елена Рибакина от Казахстан бе принудена да се откаже в своя мач от третия кръг срещу италианската квалификантка Жасмин Паолини поради контузия. Рибакина спечели първия сет с 6:4, но във втория получи травма и напусна корта при 5:2 за италианката.

Чехкинята Каролина Мухова също стигна до четвъртфиналите с трисетова победа с 6:3, 2:6, 6:3 над осмата в схемата Мария Сакари от Гърция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София и Хебър дават старт на шестия кръг в Първа футболна лига
Локомотив София и Хебър дават старт на шестия кръг в Първа футболна лига
Високо напрежение: Електроуреди за хиляди левове са повредени в софийското село Горна Малина
Високо напрежение: Електроуреди за хиляди левове са повредени в софийското село Горна Малина