НОВИНИ

Истанбул е в плен на влажния въздух

истанбул плен влажния въздух
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:09, 13.07.2024
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Към високите летни температури в Истанбул се прибавиха и високите показатели на влажността на въздуха, които повишават възприеманата температура. От вчера насам в някои райони на мегаполиса влажността надхвърля 90%, съобщиха от синоптичната служба.

През нощта в града е била измерена температура 25,7 градуса, но поради влажността, която е достигнала 82%, възприеманата температура е била 28,2 градуса. Температурата на водата в Мраморно море е между 23 и 27 градуса.

В Аташехир, един от най-големите райони на азиатския бряг на Истанбул, степента на влажност е достигнала рекордните 100 процента, но измерената температура е 23,2 градуса.

На Принцовите острови е била измерена температура 26,4 градуса, но влажността е 89%, поради което осезаемата температура е 30,2 градуса.

В района Авджълар в европейската част на мегаполиса, който се намира на брега на Мраморно море, температурата е 26 градуса, а влажността - 82%, като осезаемата температура е 28,5 градуса.

Във всички райони на мегаполиса Истанбул, които са 39 на брой, осезаемите температури са с 2 - 5 градуса по-високи от измерваните заради влажността, която е между 75 - 100%.

Междувременно от синоптичната служба предупредиха, че през идната седмица в Истанбул се очаква още по-горещо време, прогнозира се температурите заради влажността да достигнат 40 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп е в безопасност след инцидент на митинг в Пенсилвания
Доналд Тръмп е в безопасност след инцидент на митинг в Пенсилвания
Любомир Ганев: Нямам думи, това е огромен успех на българския волейбол
Любомир Ганев: Нямам думи, това е огромен успех на българския волейбол