Италия удължава забраната за несъществени пътувания до 27 март

от БНТ , Източник: БГНЕС
17:18, 22.02.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
италия удължава забраната несъществени пътувания март
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Правителството на Италия удължи до 27 март забраната за несъществени пътувания между 20-те региона на страната. Според експертите, това забавя разпространението на силно заразни варианти на коронавирус, съобщи Ройтерс.

Забраната за пътуване между регионите беше въведена непосредствено преди Коледа и трябваше да изтече на 25 февруари, но здравните специалисти се опасяват, че облекчаването на ограниченията може да доведе до нов скок в случаите, предизвикани от така наречения британски вариант на коронавируса.

В първите си решения във връзка с Covid-19 новият кабинет на премиера Марио Драги разшири ограниченията за посещение на семейства и приятели. Според тях, не повече от двама възрастни едновременно могат да бъдат допуснати в дома на друг човек.

Не се разрешават посещения в така наречените червени зони, където са въведени най-строгите ограничения. Понастоящем нито един регион не е класифициран като "червена зона", но някои провинции, градове и села са определени като такива.

Подобно на други държави от Европейския съюз, Италия стартира кампанията си за ваксинация срещу Covid-19 в края на декември и досега са поставени 3,5 милиона ваксини, включително втора доза.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ внесе в съда искане за отнемане на 278 млн. лв. от Васил Божков
КПКОНПИ внесе в съда искане за отнемане на 278 млн. лв. от Васил Божков
Над 15 екипа извършват миене на столичните улици
Над 15 екипа извършват миене на столичните улици