НОВИНИ

Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат - ще реши президентът

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
08:00, 12.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Демократична България" сме направили много силна заявка за третия мандат, БСП имат изключително отговорно поведение", заяви в "Денят започва" Ивайло Мирчев от ДБ.

По думите му при кого ще отиде третият мандат ще реши президентът. Според Ивайло Мирчев следващият парламент ще бъде много по-фрагментиран.

"Правителство с ГЕРБ не, става въпрос за такова в рамките на четворната коалиция. Нашият интерес е сега да отидем на избори и както показва социологията да имаме 10 депутати повече в парламента, но искаме сега да има правителство, в рамките на тази четворна коалиция. Следващите избори нищо няма да решат, няма да има мнозинство за правителство. Проблемът е, че ще отидем в спирала от избори", добави Ивайло Мирчев.

Той уточни, че един от проблемите е, че не при всички партии решенията се взимат в Народното събрание и този процес трябва да се прехвърли в парламента.

"В "Има такъв народ" и ГЕРБ решенията не се взимат в НС. Това, че премиерът Кирил Петков е комуникирал и е търсил подкрепа от депутати на ИТН е най-нормалното нещо", поясни Ивайло Мирчев.

По думите му е необходим оперативен контрол над "Лукойл".

За проблем със софтуера за отстъпката за горивата сигнализират от бензиностанции

"Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. Таван на цената на горивата не е правилно решение, защото някой трябва да даде парите и ако ще излязат от бюджета не е справедливо. Има риск за фалиране на малките бензиностанции, няма към момента решение, Министерският съвет трябва да намери такова. В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание", каза още Ивайло Мирчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Кирилов: Който прави по-малко грешки, той побеждава
Росен Кирилов: Който прави по-малко грешки, той побеждава
В Скопие управляващият Социалдемократически съюз подкрепи френското предложение
В Скопие управляващият Социалдемократически съюз подкрепи френското предложение