НОВИНИ

Джокович продължава към полуфиналите на Уимбълдън без игра

Съперникът му Алекс Де Минор се оттегли от турнира поради контузия.

bnt avatar logo
от БНТ
14:43, 10.07.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за полуфиналите на Уимбълдън без игра, след като неговият съперник Алекс Де Минор се оттегли преди днешния им мач поради контузия.

Джокович и Де Минор трябваше да се изправят един срещу друг на Централния корт в "Ол Ингланд Клъб" днес следобед, но австралиецът обяви, че няма как да излезе за мача.

"Съкрушен съм, но трябва да се оттегля заради проблем с бедрото. Не е тайна, че това щеше да бъде най-големият мач в кариерата ми до момента", написа в социалните мрежи Де Минор, който е получил контузията при победата над французина Артур Фис в предишния кръг.

"Тази се сутрин се събудих с надеждата за чудо, но има голям риск да утежня проблема, ако изляза на корта. С едно протягане или плъзване време за възстановяване може да се увеличи от 3-6 седмици на 4 месеца", допълни австралиецът, за когото това щеше да е първи четвъртфинал на Уимбълдън и общо трети в Големия шлем.

Той се намира в отлична форма в последните седмици, като преди месец достигна четвъртфиналите на Ролан Гарос, а преди това игра осминафинал на Australian Open и US Open.

По този начин Джокович се класира за своя 13-ти полуфинал на Уимбълдън и 49-ти в Големия шлем. За място на финала той ще спори с американеца Тейлър Фриц или Лоренцо Музети от Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът заличи Корнелия Нинова като председател на БСП
Съдът заличи Корнелия Нинова като председател на БСП
Обвиниха кмета на Старо Оряхово за участие в организирана престъпна група
Обвиниха кмета на Старо Оряхово за участие в организирана престъпна група