НОВИНИ

Камбуров пренаписа историята и донесе победата на Берое над Царско село

камбуров пренаписа историята донесе победата берое царско село
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 13.09.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Берое Мартин Камбуров вече е част от историята на родния футбол. Играчът е недостижим на върха във вечната голмайсторска листа на елита, след като се разписа в мрежата на Царско село.

Отборът на Берое надви столичани у дома с минималното 1:0 в среща от 7-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Мартин Камбуров в 74-ата минута след груба грешка на Янко Георгиев.

Срещата е историческа за българския футбол, тъй като нападателят на заралии Мартин Камбуров успя да реализира своето 254-о попадение в елита, с което подобри рекорда на легендата Петър Жеков.

Първото полувреме на мача в Стара Загора премина без голове, като двата тима бяха запазили всичко най-интересно за вторите 45 игрови минути.

В 55-ата минута възпитаниците на Антони Здравков останаха в намален състав след директния червен картон на капитана Иван Бандаловски за нарушение срещу Камбуров, който се откъсваше сам срещу вратаря на "царете" Янко Георгиев. Ситуацията бе извън наказателното поле, а нападателят сам се нагърби с отговорността да изпълни прекия свободен удар, но безуспешно.

Около четвърт час преди края на редовното време стражът Георгиев не успя да изчисти върната към него топка и я прати в краката на Мартин Камбуров, който се разписа в опразнената врата. Това принуди треньорът на гостите да замени неубедителния вратар с резервата Християн Василев.

В 88-ата минута Гаетан Миси Мезу пропусна отличен шанс да донесе точка на софиянци, след като се озова сам срещу вратаря на домакините Нордин Бакер.

До края на мача не паднаха нови голове и така Берое се изкачи на третата позиция с актив от 12 точки след четвъртия си успех за сезона.

Царско село е десети с една-единствена победа от началото на кампанията и със скромния актив от шест пункта.

В следващия кръг старозагорци гостуват на Ботев (Пловдив) в дербито на Тракия, докато столичани приемат намиращия се на дъното Локомотив (Пловдив).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изследване на КНСБ: Храните у нас драстично поскъпват
Изследване на КНСБ: Храните у нас драстично поскъпват
Санитари във Видин са готови на гладна стачка заради неизплатени средства
Санитари във Видин са готови на гладна стачка заради неизплатени средства