НОВИНИ

Камило Плачи: Сърцето ми е в България

камило плачи сърцето българия
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:56, 12.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

След тежки месеци на здравословни проблеми италианският волейболен специалист Камило Плачи се завърна в България, за да поеме отново шампиона Хебър (Пазарджик).

"Сърцето ми завинаги ще си остане наполовина българско и не мога да обясня причината, но се чувствам прекрасно сред българи. Има привличане между мен и народа ви. Разболях се от COVID-19 в Русия и по тази причина не можах да остана там, за да продължа работата си. После получих няколко обаждания от играчи, които в момента са в Хебър. С тях сме работили в националния отбор преди години. А когато ми се обади и президентът на клуба, веднага приех тази работа с удоволствие", започна Плачи.

"Алексиев, Салпаров, Тодоров, Йосифов - това са моите момчета, с тях постигнахме много хубави неща в националния отбор. Искаме да направим това и в Хебър. Те за мен са същите. И аз съм същият, но с някоя друга година отгоре, въпреки това имам ентусиазъм като на млад треньор", заяви опитният специалист.

"Имах доста сериозен проблем след коронавируса, заболях от друга сложна болест в следствие на него, но всеки ден поддържах връзка с екипа си и на практика бях с момчетата, говорих с повечето от тях. Бях в болницата, но бях и вътре на игрището. Щабът ми свърши страхотна работа и ще продължи да го прави, защото аз ще се връщам в клиниката за няколко дни всеки месец. На 18 се прибирам, за да продължа терапията си в Болоня, след това ще бъда у дома за Бъдни вечер на 2 януари се връщам с нови сили в България, която толкова много обичам", завърши Камило Плачи интервюто си пред БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично бедствено положение в Садово заради разливи на река Чая
Частично бедствено положение в Садово заради разливи на река Чая
Хакери удариха акаунтa на индийския премиер в туитър
Хакери удариха акаунтa на индийския премиер в туитър