НОВИНИ

Карен Хачанов и Анастасия Павлюченкова са първите четвъртфиналисти при мъжете и жените на "Ролан Гарос"

карен хачанов анастасия павлюченкова първите четвъртфиналисти мъжете жените ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 04.06.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Руснаците Карен Хачанов при мъжете и Анастасия Павлюченкова при жените са първите четвъртфиналисти на Откритото първенство на Франция по тенис.

27-годишният Хачанов достигна за втори път в кариерата си до финалната осмица в Париж след победа с 1:6, 6:4, 7:6(7), 6:1 над италианеца Лоренцо Сонего.

Поставеният под номер 11 в схемата Хачанов започна мача разконцентрирано и след само няколко минути игра вече изоставаше с 0:4 гейма. Той обаче подобри представянето си във втория сет, в който реализира пробив в петия гейм. Този брейк му осигури възможност да изравни и резултата в сетовете.

Решаващ за изхода на срещата се оказа третият сет, в който Хачанов спечели с 9:7 точки в тайбрека. В него Сонего водеше с 4:0, но позволи на Хачанов да спечели шест от следващите седем разигравания и да поведе с 6:5. След това двамата тенисисти имаха по един мачбол на сервис на противника си, който не успяха да реализират. При 8:7 точки в полза на руснака Сонего направи двойна грешка от сервис, която му коства третия сет.

Това определено повлия на играта на италианеца и в четвъртия сет той не успя да се противопостави по никакъв начин.

В следващия кръг олимпийският вицешампион Хачанов ще играе с победителя от двубоя между двукратния шампион на "Ролан Гарос" Новак Джокович от Сърбия и Хуан Пабло Варияс от Перу.

При дамите 31-годишната Павлюченкова също трябваше да прави обрат, за да се наложи с 3:6, 7:6(3), 6:3 над номер 28 в схемата Елизе Мертенс от Белгия.

За Павлюченкова, финалистка на "Ролан Гарос" през 2021 година, това е осми четвъртфинал в турнирите от Големия шлем и трети в Париж.

Рускинята, която в момента е номер 333 в световната ранглиста, след като бе извън корта за година заради травма, навакса изоставане от сет и пробив в началото на втората част, за да затвори срещата след 3 часа и 9 минути игра.

Павлюченкова завърши мача с 50 печеливши удара срещу 23 за Мертенс, която пропусна да се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на "Ролан Гарос".

В следващия кръг Павлюченкова ще играе с победителката от срещата между чехкинята Каролина Мухова и рускинята Елина Аванесян.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кувейтски отбор спечели турнира по плажен футбол във Варна
Кувейтски отбор спечели турнира по плажен футбол във Варна
Един човек загина по време на европейското "Aйрънмен" първенство
Един човек загина по време на европейското "Aйрънмен" първенство