НОВИНИ

Карлос Алкарас: Искам да спечеля още титли от Шлема и да изкарам по-дълго време на върха на ранглистата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 19.07.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
карлос алкарас даниил медведев полуфиналите уимбълдън
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас се завърна в родната Испания след страхотния си триумф на Уимбълдън, който му осигури втора титла от Големия шлем в неговата все още крехка кариера.

На финала на "свещената трева" младият испанец надигра в пет сета Новак Джокович, слагайки край на доминацията на сърбина в турнира през последните години, след като той спечели всяко едно от последните четири издания преди 2023 година.

Алкарас описа триумфа си в Лондон като "невероятно събитие" и допълни, че все още е рано да се говори за смяна на поколенията в тениса, тъй като Джокович и Надал все още продължават да се борят за големите трофеи.

"Да спечеля титлата беше невероятно събитие, особено когато си победил Джокович, който в последните 10 години беше непобедим на Централния корт в този храм на тениса. Но все още не усещам настъпването на нова епоха. Докато Новак Джокович и Рафа Надал продължават да играят и да се борят за големите трофеи, няма да има смяна на поколенията. Да обсъдим този въпрос след няколко години, не сега", започна 20-годишният Карлос в интервю за испанското издание TyC Sports при завръщането си в родния му град Ел Паламар.

Лидерът в ранглистата разкри още, че ще се бори да спечели още титли от Големия шлем и допълни, че все още му предстои много работа.

"Какво може да ме направи щастлив в близко бъдеще ли? Ами искам да спечеля пет пъти Уимбълдън, четири пъти US Open, три пъти Ролан Гарос и четири пъти Australian Open. Струва ми се, че след това няма да има как да съм по-щастлив. Искам да спечеля повече турнири от Големия шлем и други титли, да изкарам по-дълго време на върха на ранглистата. Надявам се да мога да изживея всичко това", коментира младият испанец.

"Разбира се, че ми предстои още много работа. Същото беше с Джокович, когато той започваше своя път и даже беше взел пет титли от Шлема, с Надал и с Федерер. Те създадоха собствен стил и го усъвършенстваха непрекъснато. Не можеш да достигнеш съвършенство, защото винаги има нещо, което да можеш да подобриш в играта си. Към това се стремя и аз", завърши Карлос Алкарас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Отново искат да преместят НС в сградата на бившия Партиен дом
Тошко Йорданов: Отново искат да преместят НС в сградата на бившия Партиен дом
МС с мерки срещу разпространението на наркотици
МС с мерки срещу разпространението на наркотици