НОВИНИ

Късен гол и ВАР белязаха ЦСКА - Арда

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
22:32, 03.05.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
цска разби лудогорец играе финал купата

Отборът на ЦСКА победи Арда Кърджали с 1:0 в първи мач от челната шестица на плейофите от efbet Лига.

Футболистите, водени от Любослав Пенев, спечелиха трите точки с късно попадение на Юрген Матай. Мачът се игра на стадион „Българска армия“ пред публика на трибуните.

Срещата обаче беше белязана от дебютното използване на системата за видеоповторение (ВАР) в шампионата на България. Видеоарбитражът беше използван от съдиите, отредени да помагат на главния рефер, но самият Станимир Тренчев така и не разгледа самостоятелно край тъч линията дори и най-спорната ситуация.

В 77-ата минута Брадли Мазику навлезе в наказателното поле, но след леко съприкосновение с Иван Тилев, се стигна до преразглеждане на ситуацията чрез ВАР. След дълга консултация главният рефер не отсъди дузпа.

Две минути преди края на редовното време Юрген Матай реализира единственото попадение за домакините. Амос Юга центрира отдясно, за да може централният бранител майсторски с глава да засече за 1:0. Секунди след това Юрген Матай влезе в сериозен спор с Емил Мартинов, но мелето беше предотвратено бързо.

С успеха ЦСКА изпревари Локомотив Пд в класирането и вече е с 53 точки на втората позиция. Локо Пд е с 52 точки, докато лидерът Лудогорец е с 64. Арда е на 4-а позиция с 45 пункта.

ЦСКА и Арда ще се срещнат отново съвсем скоро, но този път във финала за Купата на България. Двубоят е на 19 май (сряда) от 19.30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

ВАР ще продължи да се използва в родния шампионат, но само за мачовете от първата шестица на първенството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блинкен: Байдън ще обсъди стабилизирането на отношенията с Путин
Блинкен: Байдън ще обсъди стабилизирането на отношенията с Путин
Скок на смъртните случаи от COVID-19 в Гърция
Скок на смъртните случаи от COVID-19 в Гърция