НОВИНИ

Катрин Тасева: Искам да предам опита и знанията си на следващите поколения

катрин тасева искам предам опита знанията следващите поколения
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 24.11.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителката на общо 37 медала от международни състезания по художествена гимнастика - Катрин Тасева, празнува днес рожден и имен ден.

По този повод знаменитата ни гимнастичка даде обширно интервю за страницата на Българската федерация по художествена гимнастика във "Фейсбук". В него Тасева сподели, че иска да трупа опит като треньор и да предаде своите знания на следващите поколения състезателки.

"Наистина извървях доста дълъг път, който като върна сега назад, ми се струва като миг. Сама се запалих по спорта, когато на тренировки гледах по-големите и исках да бъда като тях", заяви грацията, която прекрати кариерата си след Игрите в Токио през лятото.

24-годишната вече бивша гимнастичка признава, че ѝ е било трудно да спечели квота за Олимпийските игри в японската столица, където се класира 14-а.

"Трудно беше. Световното първенство в Баку беше физически и психически трудно състезание да издържиш, защото всеки очакваше това от нас. До мен безусловно бяха Бранимира Маркова, Силвия Стойнева, г-жа Илиана Раева, семейството ми, имах подкрепа и се радвам, че и днес продължавам да я имам", сподели Катрин.

Лъчезарното момиче на родната гимнастика разкри, че се е отказала от спорта, защото се е "изчерпала".

"Не беше толкова трудно, а логично вземане на решение. Бях го решила още преди Европейското първенство във Варна 2021, че след Олимпийските игри в Токио ще приключа и няма да мога да издържа на тази трудна и тежка гимнастика. Смятам, че съм дала достатъчно и съм направила най-доброто, и някак си съм се изчерпала", каза Тасева.

Грацията изрази надежда, че ще бъде запомнена като новатор и разкри бъдещите си планове.

"Може би искам да оставя следа като един новатор, една ексцентрична гимнастичка, която искаше да покаже една различна гимнастика от това, което се играеше до този момент. Имах усещането, вярата, че мога да постигна нещо голямо. Като сили усещах, че го мога, исках го и го правех, но не мога да осъзная докъде съм стигнала. Сега започва нещо ново, което не е толкова ново, но е различно. И както се казва най-доброто предстои. Моите цели са да трупам опит като един млад треньор, но мисля, че имам достатъчно опит и знания, които съм поела от Бранимира Маркова и Силвия Стойнева, които искам да предам на следващите поколения", добави Катрин Тасева.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи искат пътниците да се инструктират как да реагират при катастрофи
Превозвачи искат пътниците да се инструктират как да реагират при катастрофи
Специално интервю с премиера Стефан Янев
Специално интервю с премиера Стефан Янев