НОВИНИ

Килиан Мбапе: Боли ме за моята Франция

килиан мбапе боли моята франция
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:48, 28.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

"Боли ме за моята Франция", това написа в профила си в Туитър капитанът на националния отбор на страната по футбол Килиан Мбапе във връзка със смъртта на 17-годишно момче, убито от полицаи в предградията на Париж, предаде АФП.

"Недопустима ситуация. Всичките ми мисли са за близките и семейството на Наел, този малък ангел, който си замина твърде рано", написа още нападателят на Пари Сен Жермен.

Смъртта на Наел във вторник вечерта по време на проверка на пътя доведе до напрежение през нощта в Нантер, на запад от Париж, където е живеел младият мъж. Полицаят, който го е застрелял, е задържан.

Не за първи път Килиан Мбапе взима позиция по тази тема, която е много чувствителна за цяла Франция. През ноември 2020 той заклейми като "недопустимо насилие" побоя над черен продуцент на музика от полицаи в Париж, който е бил заснет от камери.

Друг френски национал - защитникът на Барселона Жюл Кунде, също реагира след смъртта на Наел. "Млад мъж на 17 години е убит от полицаи само за това, че е отказал да се подчини по време на проверка. Така е действителността и тя е драматична", написа Кунде.

Видео в социалните мрежи показва как един от двамата полицаи държи шофьора за блузата и стреля отблизо в момента, в който той потегля с автомобила. Колата спира няколко метра по-нататък като се блъска в стълб. Наел почива почти веднага, след като получава куршум в гръдния кош.

В следствие на драмата е имало сблъсъци в Нантер, като са арестувани 24 души, 24 полицаи са леко ранени и 42 автомобила са запалени, съобщиха от властите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чистотата на морската вода: Пробите от Дуранкулак, Шабла и Калиакра не показват данни за замърсяване
Чистотата на морската вода: Пробите от Дуранкулак, Шабла и Калиакра не показват данни за замърсяване
Олимпийските шампионки Симона Дянкова и Лаура Траатс посетиха японско училище
Олимпийските шампионки Симона Дянкова и Лаура Траатс посетиха японско училище