Кипър ще депортира 17 мигранти, заподозрени в тероризъм

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:50, 26.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Кипър ще депортира 17 мигранти, които са задържани под съмнение, че имат връзка с екстремистки групи или са замесени в терористични актове, съобщи министерството на вътрешните работи на страната.

В момента мъжете са в ареста за задържане на мигранти и депортирането им ще се осъществи след възстановяване на търговския въздушен трафик към и от страната след пълното премахване на всички ограничения, пише "Катимерини".

От вътрешното министерство са съобщили, че разполагат с разузнавателни данни, предоставени от агенции за сигурност и правоприлагащи органи, включително Европол и Интерпол, според които мъжете може да са замесени в терористични действия или да принадлежат към екстремистки групи.

От ведомството не са разкрили подробности за задържаните, техните националности, кои агенции за сигурност са предоставили разузнавателна информация и с кои групи биха могли да са свързани.

От началото на годината в Кипър са влезли около 3000 лица, търсещи убежище, като по-голямата част от тях са пристигнали преди края на март, когато блокирането влезе в сила.

Според правителството, притокът на мигранти в Кипър през последните няколко години е класирал страната сред онези държави-членки на Европейския съюз с най-голям брой молби за убежище в сравнение с числеността на населението на страната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Хиляди останаха без подслон след голям пожар в Делхи
Хиляди останаха без подслон след голям пожар в Делхи
Центровете за обслужване на клиенти в ЧЕЗ започват работа в нормално време
Центровете за обслужване на клиенти в ЧЕЗ започват работа в нормално време