НОВИНИ

Кирил Петков: Няма съмнение, че датата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април

кирил петков съмнение датата отказа канадско гражданство април
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 25.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на икономиката Кирил Петков бе категоричен при посещението си в Бургас, че датата на отказа му от канадско гражданство е 21 април.

„Имам абсолютната документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както имам и потвърждаващи имейли от канадските власти. Датата, която се тиражираше - 19 август, за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално на 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е абсолютно завършена", поясни Петков.

По думите му всичките документи са изпратени в посолството на Канада в Румъния, но е нямал време да си ги вземе, тъй като имал важни инвестиционни проекти, които са му приоритет.

Кирил Петков за гражданството: Истината е, че аз съм се отказал преди да съм станал министър

„Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. Надявам се Конституционният съд да вземе точно това решение. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да им се извиня, за съжаление, няма да мога да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства, които със сигурност е имало отказ от тях", каза още Кирил Петков.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Младенов: Трябва да накараме противника да се съобразява с нас
Стойчо Младенов: Трябва да накараме противника да се съобразява с нас
Светлан Стоев: Българите в Украйна сближават страните ни
Светлан Стоев: Българите в Украйна сближават страните ни