НОВИНИ

Китайката Джън е последната четвъртфиналистка на Australian Open 2024 при дамите

Азиатската тенисистка победи с 6:0, 6:3 французойката Осеан Доден и така в спор за място на полуфиналите ще играе срещу представителката на Русия Ана Калинская

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:11, 22.01.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
китайката джън последната четвъртфиналистка australian open 2024 дамите
Слушай новината

Китайката Цинуен Джън стана последната четвъртфиналистка в тазгодишното издание на Australian Open, след като се наложи в два сета над французойката Осеан Доден - 6:0, 6:3.

Мачът между двете на "Род Лейвър Арена" продължи малко повече от час, като в първия сет азиатката доминираше на корта и не даде дори гейм на своята съперничка за крайното 6:0 след само 25 минути игра.

Във втората част все пак Джън срещна по-сериозна съпротива от Доден, но в крайна сметка реализира два пробива срещу само един за французойката, което беше достатъчно на първата ракета на Китай за крайното 6:3, с което тя сложи и точка на спора в двубоя.

"Много съм щастлива от достигането на четвъртфиналите. В сравнението с предишния ми мач, този беше много по-кратък, но това не пречи да поздравя съперничката ми", коментира в интервюто на корта след срещата.

С успеха си Цинуен Джън се класира за своя втори пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, след като преди няколко месеца бе в голямата осмица и на US Open. Тогава, родената в Шъйен състезателка, отстъпи в два сета на Арина Сабаленка, докато сега на пътя ѝ застава рускинята Ана Калинская, която за пръв път в своята кариера достига до подобна фаза на надпревара от Шлема.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минус 15 градуса са измерени в Чепеларе тази сутрин
Минус 15 градуса са измерени в Чепеларе тази сутрин
България и Италия с обща победа в най-големия цирков фестивал в света
България и Италия с обща победа в най-големия цирков фестивал в света