НОВИНИ

Кметът на Сърница отрече работничките в Доспат да са крили повишена температура

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 09.06.2020
7176
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Кметът на Сърница Неби Бозов осъди твърдението на колегите си от Доспат, че коронавирусът в общината е бил привнесен от Сърница. В ефира на БНТ той отрече информацията, че работничките от Сърница в цеха за играчки в Доспат са преодолявали проверките за повишена температура с вземането на аналгин.

Мерките в Сърница са почти същите като в Доспат, единствено ние не сме задължили хората да носят маски, но това е съгласувано с Националния кризисен щаб, каза кметът на Сърница.

Започнахме да се занимаваме кой е нулевият пациент, това едва ли РЗИ-Смолян само с предположения могат да го докажат, подчерта той.

Неби Бозов - кмет на Сърница: При първи случай в Община Доспат на 6 май РЗИ-Смолян излиза само с официална информация, че е тестван екипа, който е намерил положителната проба в Община Доспат, след това няма информация тествани ли са хората, не са ли тествани.

На 29 май в община Сърница имаме първия констатиран случай. Веднага правим близо 30 теста, с които локализираме предприятие Доспат. Това нещо е сигнализирано веднага на органите на реда, на РЗИ-Пазарджик, на РЗИ-Смолян и започва масово тестване само на служители от Сърница, припомни Бозов.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО предупреди, че пандемията не е отминала в глобален мащаб
СЗО предупреди, че пандемията не е отминала в глобален мащаб
В с. Барутин са най-много от заразените в Община Доспат
В с. Барутин са най-много от заразените в Община Доспат