НОВИНИ

Кметът на София изпрати доброволчески екип към пожара в Беклемето

васил терзиев изпратил покани среща политическите лидери представените сос партии коалиции
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 20.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

12 души от Доброволното формирование на Столичната община заминаха днес за Карлово, за да се включат в гасенето на пожара в местността Беклемето, съобщават от местната администрация.

"В тези изключително тежки дни е важно да проявим солидарност и да се подкрепяме. Признателен съм на доброволците и на служителите на Столична община, които се включват в борбата с пожарите на територията на страната. Доброволците от Столична община са преминали обучения, имат необходимото оборудване и могат да окажат професионална помощ при гасенето на пожарите", каза кметът Васил Терзиев.

Искането за помощ е отправено от кмета на Карлово Емил Кабаиванов във връзка с възникналия пожар и неговото бързо разрастване в старопланинския проход. Столичните доброволци разполагат с необходимото оборудване и ще подпомагат пожарникарите при потушаването на пожара.

От вчера 12 души водени от директора на "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров участват в овладяването на огъня в с. Воден. Вчера заедно с пожарникарите и силите на Българската армия, които са на терен успяха да ограничат периметъра на огнената стихия. Екипът на АПП остава във Воден и през днешния ден продължава работата си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптери и алпинисти участват в гасенето на пожара в Беклемето
Хеликоптери и алпинисти участват в гасенето на пожара в Беклемето
Димитър Кузманов си гарантира финал в Астана
Димитър Кузманов си гарантира финал в Астана