НОВИНИ

Кметът на Варна: Градът ще остане с осакатен бюджет

кметът варна градът остане осакатен бюджет
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 29.03.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Варна ще остане с осакатен бюджет в условията на криза и инфлация, на неотворени европейски програми. Така кметът на Варна Иван Портних коментира решението на областния управител Марио Смърков да обжалва продажбата на 16 общински имота пред Върховния административен съд.

Преди дни Административният съд във Варна определи жалбата на предишния областен управител срещу решението на Общинския съвет като неоснователна. Според магистратите, решението на общинските съветници в града не е противозаконно.

Мотивите на новата жалба на областния управител са изцяло политически, обяви председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той смята, че в жалбата на Марио Смърков, депозирана по-рано днес пред Върховния административен съд, няма правни аргументи.

Няма юрист, който да каже, че решението на Общинския съвет за имотите е незаконосъобразно. Във Варна има достатъчно класни преподаватели по право, които могат да потвърдят това, а Марио Смърков можеше да се консултира с тях, каза Тодор Балабанов.

Иван Портних за пореден път призова министърът на туризма Илин Димитров да даде позиция за бараките на “Златни пясъци”, които според кмета работят две години незаконно.

Кметът на Варна: Търговските обекти в “Златни пясъци” две години са работили без разрешение

Автор: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 вече е част от Европейската асоциация на клубовете
ЦСКА 1948 вече е част от Европейската асоциация на клубовете
Парижкият маратон ще се проведе тази неделя
Парижкият маратон ще се проведе тази неделя