НОВИНИ

Код жълто за опасни пориви в почти цялата страна утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 17.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

И днес температурите навън ни напомняха по-скоро за пролетта, а не за за средата на февруари. 20 градуса беше днес във Велико Търново и Ловеч, 15 градуса в София.

Акцент в прогнозата за утре обаче вече е вятърът. Той ще е с посока от северозапад и още през нощта ще започне да се усилва, като код жълто за опасно силни пориви е обявен утре в почти цялата страна.

С него в страната ще нахлуе по-студен въздух, максималните температури ще се понижат и ще са между 9° и 14°. Облачността ще е променлива, на места, главно в източните райони ще превали дъжд.

В близките часове и в планините ще превали, но слаб сняг, като още сутринта облачността ще намалее и утре през деня ще е слънчево, но и много ветровито със силен и бурен северозападен вятър.

Ветровито време и в северната и източната част от Балканите. Облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове над южните райони. Остава топло за сезона.

И в по-голямата част от континента температурите ще се задържат по-високи от обичайните, но времето, с изключение на Южна Европа ще е ветровито, в много райони с валежи.

У нас през почивните дни ще преобладава слънчево време. Повече облаци, а на отделни места и слаби превалявания, ще има в неделя. Превалявания ще има и в понеделник привечер и през нощта срещу вторник.

Във вторник температурите ще се понижат значително и дъждът във високите полета в Западна България и в по-ниските планински райони ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се стигна до конфликта Украйна - Русия?
Как се стигна до конфликта Украйна - Русия?
Ваксинираните жители на Забърдо отидоха на море по инициатива на кмета
Ваксинираните жители на Забърдо отидоха на море по инициатива на кмета