НОВИНИ

Код жълто: Живакът ще се вдигне до 39° и през уикенда

код жълто живакът вдигне 39deg уикенда
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 22.06.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Жълт код за горещо време в цялата страна, издадоха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26 - 28°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

В неделя ще остане слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, но в по-голямата част от страната ще остава без валежи. Изолирани краткотрайни следобедни превалявания са възможни в планините в Западна България. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, по крайбрежието на морето 26 - 28°. В началото на следващата седмица в низините ще се задържи горещо и предимно слънчево. Купеста облачност ще се развива в понеделник след обяд над планините, от вторник на повече места в Западна и Централна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черешова задушница е
Черешова задушница е
Анастасия Потапова отстрани Барбора Крейчикова от турнира по тенис в Бирмингам
Анастасия Потапова отстрани Барбора Крейчикова от турнира по тенис в Бирмингам