НОВИНИ

Кой ще бъде новият национален селекционер?

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:04, 14.01.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
новият национален селекционер

Изпълкомът на БФС трябва днес да посочи новия национален селекционер, а заседанието започва в 14,00 часа.

Новият треньор ще бъде натоварен със задачата да води отбора на България в световните квалификации, които започват през месец март.

Наставникът, който бъде избран да застане начело на "лъвовете" ще има наистина много трудна задача за начало, тъй като на 25 март в София приситга отбора на Швейцария. Три дни по-късно пък посрещаме Италия, която изживява своя ренесанс под ръководството на Роберто Манчини

Кандидатите за кормилото на България са трима, като сред тях е и Георги Дерменджиев, чийто договор изтече през декември и не бе подновен.

Ясен Петров също е сред потенциалните наставници. Бившият треньор на Левски и Черно море прекара последните няколко години, водейки различни тимове в Китай. Джанини понастоящем е без постоянна работа, след като напусна състава на Шъдзяджуан.

Фаворит за поста е и Георги Донков. Бившият състезател на Левски, Бохум и Кьолн вече веднъж бе част от треньорския щаб на представителния ни тим по време на престоя на Петър Хубчев, когато беше негов помощник.

От вчера пък се появи информацията, че сред вариантите е и Стойчо Младенов. Той вече веднъж е водил родните национали в началото на века при опита ни за класиране на Световното първенство през 2002. От 2017-та година Младенов ръководи казахстанския Кайсар.

Смятаният първоначално за фаворит за поста Александър Димитров се оттегли от надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановяват плановите операции в болниците
Възстановяват плановите операции в болниците
Министри за обстановката в страната: 26 населени места са без електричество
Министри за обстановката в страната: 26 населени места са без електричество