НОВИНИ

Комисията за Нотариуса: Депутатите изслушаха Христо Иванов

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
21:19, 01.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Комисията за Нотариуса: Депутатите изслушаха Христо Иванов
Слушай новината

По искане на ДПС подалият оставка председател на "Да, България" Христо Иванов беше изслушан пред парламентарната комисия, която изследва влиянието на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото в съдебната власт. Бившият председател на Върховният касационен съд Лозан Панов и Делян Пеевски също трябваше да бъдат изслушани, но те не се явиха.

Въпросите към Иванов бяха предимно за това дали е имал срещи с висши представители на съдебната власт, най-вече с изпълняващия функициите главен прокурор Борислав Сарафов и председателя на ВКС Галина Захарова. Той отговори, че такива срещи е имал в опит да се търси съгласие за съдебна реформа в предишното Народно събрание. Христо Иванов заяви още, че не е имал диалог само с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, тъй като той демонстрирал липса на желание за реформа.

"Инсинуираните влияния от моя страна както по кадрови въпроси, така и по конкретни дела, са абсолютна лъжа, не е имало такова нещо. Не ми е известно Чолаков да се е ангажирал със становище за необходимостта от структурна реформа. Сравнително бързо при моите разговори с Пеевски се установи, че той има грижата за г-н Чолаков и присърце мното държи на неговите интереси. Не мога да преценя дали това е някаква предпоставка за влияние", каза Христо Иванов - бивш лидер на "Да, България".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнир в Питещ
Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнир в Питещ