НОВИНИ

Костадин Гергинов поема поста председател на Съдийската комисия

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:50, 14.01.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
костадин гергинов поема поста председател съдийската комисия

Един от елитните ни рефери от 90-те години Костадин Гергинов е новият председател на Съдийската комисия, обяви членът на изпълнителния комитет на БФС Венцеслав Стефанов. След това първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов потвърди новината.

Гергинов до момента беше мениджър на Съдийската комисия и заменя Костадин Стоичков, който изкара на поста председател малко над една година.

"Надявам се да няма повече простотии. Мачовете да минават спокойно и да са в час съдиите, заяви собственикът на Славия и член на изпълкома Венцеслав Стефанов.

"Решението да се удължи с още две години за Николай Йорданов не е персонално, а принципно. И то е взето от самата комисия и утвърдено от нас. Смяната не е наложена от критиката на спортния министър, заяви пък членът на ИК Атанас Фурнаджиев.
Най-вероятно председателят на Съдийската комисия на Зона София Георги Игнатов ще бъде промотиран като заместник на Гергинов.

Фурнаджиев заяви още, че работата по въвеждането на системата ВАР в българския футбол върви по план.

"Нямаме изоставане при въвеждането въпреки пандемията и затрудненото пътуване. Съдиите продължават обучението си и се надяваме, че през април ще имаме реално работеща система в помощ на реферите, каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се посреща Василица?
Как се посреща Василица?
Лисици бродят нощем в Русе. Какво да правим, ако ги срещнем?
Лисици бродят нощем в Русе. Какво да правим, ако ги срещнем?