НОВИНИ

Костадин Костадинов: ПП-ДБ да върнат мандата, или да отцепят двама депутати от групата си

Костадин Костадинов
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 15.07.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов призова ПП-ДБ да върнат веднага втория мандат за съставяне на правителство или да отцепят двама депутати от групата си, така че вторият мандат да отиде при "Възраждане".

Днес следобед ПП-ДБ са на среща с президента преди връчването на втория мандат. Коалицията поиска тази среща, за да обсъдят с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза.

"ПП-ДБ искали от Радев да отложи връчването на техния мандат с два месеца. Нашата история не помни по-голямо публично признание на политическо безсилие от това. Ето защо призовавам ПП-ДБ или да върнат веднага мандата, или да отцепят двама депутати от групата си. Така "Възраждане" ще стане втора политическа сила и ще спести унижението на ПП-ДБ. Освен това така ще спестим и допълнителното унижение, което Радев ще нанесе на парламента, тъй като със сигурност ще предпочете да даде мандата на някоя полуразпаднала се партия, отколкото на най-стабилната политическа формация в България - "Възраждане", пише Костадинов в социалните мрежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загиналият при стрелбата по Доналд Тръмп защитил с тялото си семейството си
Загиналият при стрелбата по Доналд Тръмп защитил с тялото си семейството си