НОВИНИ

Костадинов: Отиваме на нови избори наесен и на тях се явяваме като на референдум

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
13:48, 16.06.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
костадин костадинов
Слушай новината

"Отиваме на нови избори наесен и на тях се явяваме като на референдум - кой е за, кой е против еврото, връщането на отбранителния суверенитет, санкциите срещу Русия. С днешното гласуване ще се придвижим към нормален политически процес, който другата седмица ще намери своя естествен завършек. Свикнахме, че правилата и правилникът в Народното събрание нямат никакво значение", заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му много се спекулира с темата Северна Македония как изкуствено е приповдигната в българското общество.

"Кирил Петков не само веднъж е поемал ангажименти за вдигане на ветото над преговорния процес от страна на България, българският парламент и КСНС са се произнесли по въпроса, темата Македония е приключена до момента, в който Македония не изпълни условията на България, ние диктуваме условията, а не някой друг на нас. Да не се окаже, че някой друг диктува, това нещо предстои да го разберем днес или утре, ако се окаже наистина вярно това, че ще бъде внесено в Комисията по външна политика предложение за промяна на българската позиция по отношение на Македония, което е национално предателство", допълни Костадин Костадинов.

Според него е безспорно, че има нарушение на правилника и трябва да има санкция.

"Допусна се от тази трибуна да се говорят лъжи и да се размятат взаимни нападки по отношение на болезнената тема за възродителния процес. Понякога на нашия министър-председател трудно му се разбира какво иска да каже. Настоящото мнозинство след като загуби доминацията си в парламента, загуби нервите и спокойствието си", каза още Костадин Костадинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гроздан Караджов призова пътните фирми да не изоставят обектите си
Гроздан Караджов призова пътните фирми да не изоставят обектите си
Маргарита Маринкова повика баскетболните девойки за лагер в Самоков
Маргарита Маринкова повика баскетболните девойки за лагер в Самоков